Začiatočnícky kurz

V októbri sa ježkovia chytro dokŕmujú na potrebnú váhu, aby prežili zimu, medvede spásajú zvyšné maliny a my, ivanskí lukostrelci „vyvádzame mláďatá.“ Cez prázdniny a tesne po nich nám obvykle prichádza najviac nádejných čarostrelcov a preto v októbri obvykle štartujeme kurz pre začiatočníkov. Tento rok sme už narazili na naše vlastné limity, pretože nových lukostrelcov je veeeľa a hala, v ktorej nám obec Ivanka pri Dunaji umožňuje v zime trénovať, nie je nafukovacia, ale murovaná. Prijali sme preto nasledovné opatrenia:

  1. Rozbehli sme v októbri prvý beh začiatočníckeho kurzu, ktorého účastníci husto obsadzujú celú palebnú čiaru.
  2. Pripravujeme na december prvý workshop pre inštruktorov, čím zmnohonásobíme našu schopnosť zvládnuť základný výcvik záujemcov o lukostreľbu. Zatiaľ sa prihlásilo sedem strelcov, zvyšné tri miesta ponúkame záujemcom z iných klubov, stačí sa ozvať.
  3. Napokon dobrá správa pre „čakateľov:“ Na január 2023 pripravujeme ďalší beh začiatočníckeho kurzu.

Náš začiatočnícky kurz je sériou ôsmich jednohodinových tréningov, počas ktorých nových lukostrelcov naučíme nevyhnutné základy tak, aby náš šport vedeli robiť bezpečne pre seba aj pre svoje okolie a tak, aby mali často radosť z triafania terčov a zjavného zlepšovania.

Absolvent začiatočníckeho kurzu by mal byť schopný vo svojej kategórii nastrieľať na súťaži v 3D lukostreľbe priemerne 5 bodov na výstrel.

Náš kurz je dostupný pre lukostrelcov všetkých veľkostí a vďaka Vladke, ktorá nám pomáha s prekladaním do Ukrajinčiny, aj pre ukrajinských hostí.

Ešte štyri tréningy budeme skúšať, cvičiť, opakovať, strieľať na prázdne „slepé“ terčovnice. Učíme sa trpezlivo, sústredene a najmä „krok za krokom.“ Potom si nastrieľame rovnaký test, ako sme strieľali na začiatku kurzu a porovnáme. Voláme to už celé roky „Kanček zlepšováčik“ a vyzerá to zatiaľ tak, že ho ulovia všetci.

Tento obsah bol zaradený v Kronika. Zálohujte si trvalý odkaz.