Tretia Ivanská lukostrelecká súťaž – O čo sa bude súťažiť

Tento rok sa bude v Ivanke súťažiť o zlaté, strieborné a bronzové zuby kanca Zlatozúbka, je preto namieste predstaviť ho a vysvetliť prečo práve on.
V roku 2014 sme sa začal stretávať niekoľkí muzikanti, ktorí sme začali prejavovať záujem o lukostreľbu. Poriadny luk mali len traja z nás, ale pre ostatných sme
vyrobili podľa návodu z internetu fungujúce luky z plastových rúrok a nakúpili zopár šípov.

Chodili sme tajne strieľať na odporné, nelegálne smetisko za dedinou, kam kvôli smradu nikto nechodil, takže tam bolo vcelku bezpečno a tiež tam bola dostatočná zásoba starých matracov, ktoré nám poslúžili ako terčovnice. Keďže sme tam raz našli modrého plyšového slona, ktorý nám poslúžil ako prvý 3D terč, volali sme tú odpornú lokalitu „strelnica U modrého slona.“

Časom sme však zatúžili po ozajstných 3D terčoch a, ako že ináč, povedali sme si, že si ich skúsime vyrobiť. Vznikol len jeden jediný a to kanec Zlatozúbok.

Potom sme založili Ivanskú lukosteleckú družinu, poskladali sa na prvé členské príspevky a usúdili, že terče od Csumiho sú predsa len lepšie a vlastne ani nie sú drahšie. Zlatozúbok však ostal naším miláčikom. Slúži nám dodnes, občas mu urobíme „transplantáciu srdca“ a zase sa na nás škerí na tréningoch.

Zlatozúbka považujeme za symbol všetkých nadšencov, ktorí si jedného dňa povedali: „Poďme založiť športový klub!“ V SLA3D ich je už 36 a dúfame, že ďalšie pribudnú. Staňme sa nielen športovcami, ale aj aktívnymi dobrovoľníkmi, na ktorých náš šport stojí a pomáhajme si navzájom na ceste od matracov cez Zlatozúbka, až k víťazstvám na Majstrovských súťažiach!

Tento obsah bol zaradený v Kronika. Zálohujte si trvalý odkaz.