Lukostrelecký koncert

V nedeľu 24. marca sme ukončili lukostreleckú zimu. Znamená to, že odteraz až do jesene budeme trénovať vonku na strelnici a chodiť na súťaže v 3D lukostreľbe. Tento významný míľnik sme tentoraz oslávili usporiadaním prvého lukostreleckého koncertu. Pýtate sa ako ide dokopy muzika a lukostreľba?

Jednoducho: V našej družine je nás viacero súčasne lukostrelcov aj muzikantov. A my muzikanti zase máme kamarátov muzikantov a tak sme to celé skúsili dať dokopy. Obec nám požičala Osvetovú Besedu, kde sme pred troma rokmi mali prvé, nezabudnuteľné tréningy. Niektoré v skvelej spoločnosti herečiek z Nášho Divadla, ktoré tým pádom tiež nemohli chýbať na našom koncerte.

Na našom lukostreleckom koncerte sa podieľali:
Skupiny Rolničky a Jasoň, v ktorých majú ivanskí lukostrelci zastúpenie,
Eva Kliská a Ľubica Pevná z Nášho Divadla,
huslistky Hanka Jóžová, Sára Ševelová a Silvia Rímešová
perkusionista Martin Grec
kontrabasista Stanley Rímeš
flautista Samo Földeš
speváčky Michaela Bartoková, Terézia Túriová a Barbora Janáková
recitátor Tobias Vojtek
strelci Marian a Tomáš Liščíkovci a Ondrej Franců

Zvuková réžia: zvukari.sk
Svetelná réžia: Michal Falťan
Inšpicient: Daniela Milánová
Videozáznam: Peter Blubla
Front office: Jana a Nina Klasové
Fotografie: Michaela Franců, Ivan Schreiner

Koncert sa začal štýlovo Majovým výstrelom z luku a „Darebáckou“ pesničkou Rolničiek. Nasledovali ďalšie a okrem bloku pesničiek Jasoňa boli súčasťou programu aj ďalšie vystúpenia. Predstavili sme všetky druhy lukov, odborne nazývané divíziami a neodborne prezývkami. Zaznela lukostrelecká úprava pesničky „A ja taka dzivočka“ v podaní Mišky a Terezky. Následne Terezka a Tobias ako „Ivanská lukostrelecká dramatická družina“ predniesli výber z „lukostreleckej mikropoézie.“
Ivanská lukostrelecká kapela ako jednorazové hudobné teleso zahrala ukážku z keltskej hudby.
Časť publika prekvapila nečakaná invázia upratovačky, ktorá nekompromisne z javiska vyhnala konferanciéra, kým vyšlo najavo, že to je začiatok scénky v podaní herečiek z Nášho Divadla Ľubky a Evky, verných kamarátok Ivanskej lukostreleckej družiny.
Samo sa predstavil flautovými sólami s doprovodom Rolničiek a Barborka zastúpila v pesničke „Maliny“ rolničkovú sólovú speváčku Majku.
Ivanská lukostrelecká družina ďakuje ctenému publiku za láskavú pozornosť a povzbudzujúci potlesk.

Tento obsah bol zaradený v Kronika. Zálohujte si trvalý odkaz.