Ako zaplatiť štartovné na súťaž online

Mnohé zo súťaží organizovaných pod záštitou SLA 3D umožňujú zaplatiť štartovné vopred online. Je to výborná možnosť a preto ju vždy keď je to možné využívam a odporúčam tak robiť každému. Mám na to hneď viacero dôvodov:
1. Šetrí mi to čas ráno priamo na súťaži
2. Nemusím myslieť na to, aby som mala ideálne presnú sumu za štartovné so sebou na súťaži
3. Uľahčuje to registráciu v prípade hromadnej registrácie priamo na súťaži v prípade, že jeden člen výpravy registruje na súťaži viacerých lukostrelcov.

Ako teda zaplatiť štartovné online ešte pred súťažou?

V prvom rade si skontrolujem svoje prihlásenie na súťaž, kde chcem uskutočniť platbu. Porovnám si popis súťaže v jej propozíciách na stránke www.sla3d.sk s potvrdzovacím mailom, ktorý mám vo svojej e-mailovej schránke od chvíle, keď som sa na súťaž prihlásila.
Ide hlavne o informácie týkajúce sa výšky štartovného v súvislosti s obedom. Online platbu štartovného robím v čase, keď sú o súťaži dostupné kompletné informácie a teda aj to, čo dobré nám organizátori nachystajú na obed.
Ak potrebujem urobiť v prihlásení akúkoľvek zmenu, urobím ju. Ak so všetkým ako som na súťaž prihlásená súhlasím, môžem zaplatiť štartovné.

Na zaplatenie štartovného si nachystám platobnú kartu k účtu, z ktorého budem štartovné platiť (nezáleží na tom, či ide o debetnú alebo kreditnú kartu). V popise príslušnej súťaže kliknem na tlačítko „Zoznam prihlásených“

Na stránke s kompletným zoznamom prihlásených v pravo hore mám tlačítko „Zaplatiť štartovné“, tak naň kliknem.

Otvorí sa mi formulár, kde potrebujem zadať informácie o lukostrelcovi, za ktorého platím štartovné. Štartovné môžem zaplatiť za seba, ale aj za kohokoľvek iného, kto je na súťaž prihlásený.

Prvá časť formulára sa týka mňa, lebo ja idem platiť štartovné.

Meno a údaje platiteľa: moje meno a priezvisko
E-mail platiteľa: moja bežne používaná mailová adresa, pretože na ňu mi príde potvrdenie o zaplatení. V prípade, že platím štartovné za viacerých lukostrelcov, potvrdenie o zaplatení príde do mailovej schránky aj každému z nich. Je dobré si toto potvrdenie odložiť a mať ho so sebou na súťaži (hoc aj len ako obrázok v mobile) pre prípad zlyhania techniky.
Taktiež je potrebné potvrdiť súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Slovenskej lukostreleckej asociácie 3D – čistá formalita.

Dolná časť formulára obsahuje informácie o lukostrelcovi, za ktorého je štartovné platené.
Mám dve možnosti, buď si rolovaním kompletného zoznamu prihlásených nájdem toho za koho chcem zaplatiť, alebo zadám do vyhľadávacieho políčka niečo, na základe čoho sa mi výber zoznam zúži, či už priamo zadaním konkrétneho mena alebo ak chcem platiť za viacerých, tak zadaním kľúčového slova, ktoré ich všetkých spája.
Akonáhle zakliknem meno, ktoré chcem, výber sa mi potvrdí pridaním tohto mena do hornej časti formuláru.

Keď mám vybraných všetkých za koho chcem platiť, kliknem na políčko „Uhradiť“.
Týmto krokom sa otvorí platobná brána a formulár si vypýta informácie o vašej platobnej karte.
V tomto prípade nemusíte mať žiadne obavy všetky údaje zadať, z účtu odíde naozaj len výška štartovného a údaje o platobnej karte nebudú nikde ďalej použité.

Číslo karty:  16 číslic bez medzier z prednej strany platobnej karty

Platnosť:  dátum do kedy je platobná karta platná z prednej strany platobnej karty (hneď pod samotným číslom karty).

CVC/CVV:  trojčíslie, ktoré je uvedené pri podpise na zadnej strane platobnej karty.

V prípade, že ktorýkoľvek z údajov nie je zadaný správne (preklep a pod.), platba neprebehne.

Po zadaní všetkých troch údajov je potrebné kliknúť na políčko „Zaplatiť … EUR“ a následne už prebehne samotná platba, pričom o úspešnom zaplatení informuje okno, ktoré vyskočí a zároveň do mailovej schránky príde potvrdzujúci e-mail.

Okrem toho si zaplatenie štartovného viete pozrieť priamo v samotnom zozname prihlásených, kde po úspešnom zaplatení budete vidieť v riadku s vašim menom pri sume za štartovné „uhradené“.

Tu si môžte stiahnuť návod vo formáte pdf.

Tento obsah bol zaradený v Metodika. Zálohujte si trvalý odkaz.