Ivanská lukostrelecká družina na 3D maratóne 30. 5. 2015

66_hankaOd prvých pretekov, na ktorých sme sa ako Ivanská lukostrelecká družina zúčastnili, ešte nestihli ubehnúť ani dva mesiace a už sme sa stihli zúčastniť hneď niekoľkých. Zatiaľ boli všetky skvelé a každé celkom iné a tak odkedy sme našli v kalendári pretekov na stránke lukostreleckej asociácie lukostrelecký 3D maratón v Kuchyni, usídlili sa nám v hlavách chrobáky, ktoré rýpali a provokovali a my sme sa zamýšľali a rozhodovali, až sme sa nakoniec v zložení Stanley, Dominik, Ondro a Hanka zúčastnili.

V ten deň si program pretekov vyžadoval skoré ranné vstávanie a premiestnenie sa do Kuchyne, kde, hoci bolo len sedem hodín ráno, prípravy pretekov už fičali v plnom prúde.

Po otvorení pretekov nás ako prvý terč tak vydesil páv, že sme mu len preriedili jeho krásne pávie perie, avšak po pávovi nasledoval tiger, ktorého sme sa už nezľakli a prišpendlili ho šípmi.

Trať bola plná krásnych zverov. Strieľali sme na hada, medveďa, niekoľko kancov, kačíc či bobra, srniek a jeleňov a neprehliadli sme ani korytnačky a krokodílov, či sovy. Najťažšie sa strieľalo na vychudnuté zajace, či malé, sympatické prasiatko, pri ktorom sme si museli pomáhať poverou o tom ako vyhubilo pol dediny a zjedlo celú úrodu.

Chodili sme po lese, strieľali, rozprávali sa a častokrát sa smiali až sa nám pri strieľaní luky v rukách triasli.

Po obede a poriadnej kofole sme boli síce trochu lenivejší, 66-Dominik a Stanleyčo sa odrazilo aj na našom strieľaní, ale nie na nálade a pri každom príchode smädu sa nám v hlave vynorila ústredná veta z reklamy na kofolu „…dáf fi fofolu?“, ktorá sa do konca pretekov stala odpoveďou na takmer každú otázku.

Šťastlivo sme dokončili trať a po sčítaní bodov sme za zvukovej kulisy skupiny Belasí počkali na vyhodnotenie.

Obavy z toho, že maratón nezvládneme, pretože trať bola tvorená až 67 terčami po dva výstrely, sa ukázali ako neopodstatnené, lebo preteky ubehli tak rýchlo, že sme si ani nestihli uvedomiť, že by sme vlastne mohli byť unavení.

Ondrej sa, hoci vo farbách svojho domovského klubu Elán, umiestnil na druhom mieste v kategórií olympijských lukov a tak sme mali zastúpenie aj na stupienkoch víťazov.

Tento obsah bol zaradený v Kronika. Zálohujte si trvalý odkaz.